utorak, 2. kolovoza 2016.

Ljetna salata

Moja omiljena. Gotovo cijeli obrok. Nakon kaj to pojedem više nemrem. No po vrućinama i to je dovoljno.

1 paradajz
1 luk
nekoliko svježih šampinjona ( po mogućnosti iz domaćeg uzgoja)
dimljeni tofu
sol
peršin ili pesto od bosiljka (opcionalno)

Količina svega što ide u salatu je jedna šaka. Ako je za više osoba onda treba povećati količinu. Paradajz pažljivo narezati da ne iscuri sok te ubaciti u zdjelu. Sav sok sa daske također ubaciti u zdjelu. Narezati šampinjone (sirove), luk i tofu na sitno, posoliti, eventualno dodati nekakvu zelenjavu gore za ukras te dobro izmiješati. Šampinjoni su jedne od rijetkih gljiva koje se mogu konzumirati sirove bez opasnosti od tegoba, pogotovo ako su uzgojeni doma te svježe ubrani a klobuci zatvoreni. Kombinacija je odlična i osvježavajuća i drugih začina ne treba.

Nema komentara: