srijeda, 1. siječnja 2014.

Pivo od đumbira

SRETNA NOVA GODINA!!!!



Pa da se i dostojno uđe u ovu novu evo recepta sa proslave. Bilo je i drugih, dosta kasnim sa receptima, bit će nadoknada valjda uskoro...

Pivo od đumbira:

Kao prvo to nije pravo pivo, ima i drugi recept gdje dolazi do fermentacije i treba barem 48 sati za to no ja nisam imala vremena pa sam se brzinski bacila u ovaj projektić za koji mi je trebalo punih 20 minuta i rezultat je fenomenalan. Mislim da je to ono što ameri i ostali zovu "ginger ale". Pa evo i recepta za pola litre.

komad korijena đumbira veličine palca
0,5l mineralne vode (jamnica sensation limeta-limun)
3 žlice smeđeg šećera
sok jednog limuna

Đumbir naribati na sitno. DObivena količina bi trebala biti ok četvrtine šalice. Izmiješati sve sastojke zajedno, ostaviti da odstoji 10ak minuta, procijediti te uživati. 



Nema komentara: