ponedjeljak, 5. kolovoza 2013.

Besan ladoo (vegan)

Besan ladoo je indijski desert od slanutkovog brašna koji se pojavljuje u svim prilikama a poznatiji je i kao indijska čokolada. Indijci sve prže na gheeu, pa je ovo veganska verzija. Ovako sam napravila prvi puta i ovako mi se najviše sviđa. Nekako mi kokos tu nikako neide a kardamom mi paše samo uz citruse.

2 šalice slanutkovog brašna
1 šalica maslaca od lješnjaka (180gr)
1 šalica sirupa od agave

Slanutkovo brašno polagano zagrijavati na suhoj tavi uz miješanje, dok ne počne poprimati tamniju boju i miris. Dodati maslac od lješnjaka i agavin sirup te miješati dok se sve ne pretvori u čvrsto tijesto. Ostaviti da se ohladi te oblikovati kuglice.

1 komentar:

Anonimno kaže...

Odlično! Provjereno. :-)