nedjelja, 2. lipnja 2013.

Pozdrav suncu (i blenderu)

Recept je iz Ljetne kuharice za više energije i jako mi se sviđa izbor. Rezultat je zdrava pjenica neodređenog okusa al se pjeni i topi u ustima. Puno je ljepša boja nego na slici a i pjenica je veća. Mislim da ću se navući na blender. Nije tako glasan i ne mora raditi nego 15 sekundi i izađe pjenica.

1 banana
1 manja konzerva ananasa
1 naranča
sok jednog limuna
začini: po pola žličice kurkume, đumbira i muškatnog oraščića

Naranču oguliti, razdvojiti na kriške te svaku još oguliti od kožice (i maknuti sjemenke koje bi mogle oštetiti blender). Bananu oguliti i izgnječiti vilicom. Sve ubaciti u blender (praznu konzervu baciti) te blendati dok se ne zapjeni jedno 15 sekundi. Ja sam na najmanjoj brzini. Preliti u čašice i uživati u (kaloričnom) desertu.

Nema komentara: