nedjelja, 19. svibnja 2013.

Varivo od konoplje i krumpira

Još jedan u nizu načina korištenja proteinskog praha konoplje. Sve mi bolje i bolje ide iako ni ovo nije najsavršeniji način. Ima nešto u okusu tog praha što me prilično odbija iako je ovo zapravo dobar recept. Jednom ću se usavršiti. Proteinski prah konoplje je strukturom nalik na glatko brašno. Tako da sam odlučila ga pripremiti kao bešamel u koji ću dodati kockice krumpira i sušenu rajčicu i rezultat je jestiv. U smislu, da se pojest no ne i poslužiti prijateljima koji dođu na večeru.

3 žlice proteinskog praha konoplje
povrtna kocka
3 sušene rajčice
250gr krumpira (veliki mladi krumpir)
sol, ulje, voda

Na malo ulja popržiti prah konoplje da se počne pjeniti, polagano u smjesu dodavati vode (oko 250ml) da počne isparavati a da smjesa ostane gusta i pjenasta. U to dodati kockice prethodno kuhanog krumpira i namočenu sušenu rajčicu te dodati povrtu kocku, izmiješati, postići željenu gustoću te poslužiti. Okus nije loš iako je izgled koma.

Nema komentara: