petak, 31. svibnja 2013.

Tikvice i luk u tempuri sa konopljom

Ovaj put sam tijesto za tempuru obogatila sa proteinskim prahom konoplje (kojeg guram svugdje kad mogu) i ubacila tikvice u to te ih spohala. Recimo. Uz to sam poslužila pržene sojine medaljone te Alnatura Kräuter namaz (moj omiljeni).

1/2 šalice brašna od pira
1/2 šalice rižinog brašna
1 žličica praška za pecivo
2/3 šalice ledene mineralne vode
sezamovo ulje, obično ulje
1 žlica proteinskog praha konoplje

1 tikvica
1 luk

Povrće narezati te kratko skuhati na pari i ostaviti da se ohladi. Još ga dodatno ohladiti u frižideru prije nego se pripremi tijesto od suhih sastojaka + ledena mineralna voda, te se prži na zagrijanoj mješavini ulja i sezamovog ulja.

Nema komentara: