subota, 13. travnja 2013.

Heljda sa ciklom i kokosom

Još jedan u nizu uspješnih recepata. Nikako nisam našla nijedan recept za ciklu koji nije uspio oskvrnuti samo postojanje cikle(npr punjene pečene cikle) a kombinacija cikle i heljde mi se činila sasvim jestiva i pristojna. Dokazano postojanjem i ovog recepta no sve to je nekako djelovalo suhonjavo i mršavo a i imala sam nešto ostataka gustog kokosovog mlijeka pa sam sve to lijepo spojila. Na sveopće veselje mojih osjetljivih okusnih pupoljaka jer kombinacija je mmmm....Tko bi rekao no prefino je.

1 ljubičasti luk
1 cikla
heljda
sol, papar, kajenski papar
malo gustog kokosovog mlijeka (najbolji izbor), kokosov maslac(dobar izbor)

Sirovu ciklu očistiti i naribati. Na malo ulja popržiti luk te dodati heljdu i naribanu ciklu te zaliti sa dovoljno vode da pokrije, dodati začine i ostaviti da se krčka 20 minuta.Dodati vode prema potrebi. Netom prije posluživanja ukrasiti sa kokosovim mlijekom/maslacem i uživati.

1 komentar:

Unknown kaže...

probala ali bez kokosovog mlijeka i prefino je :)