nedjelja, 10. ožujka 2013.

Šampinjoni sa pistacijama i tahinijem

Malo vuče po receptu na gong bao. Recept je prilagođen iz veganske kuharice koja se zove...veganska kuharica. Originalnosti nema kraja zar ne? Okusom recept ne vuče na gong bao, okusom ne vuče na ništa osim na jako začinjenu hranu. Fino je, jako je, kinesko je i dobro za malo promjene ali ne namjeravam često raditi jer ne volim hranu koja je baš jako slana. Al šampinjoni koji nemaju okus po spužvi za pranje suđa (kad bi to bilo jestivo) su uvijek osvježenje. Ja sam uz to još maznula i malidžano, koji je usprkos neobičnom nazivu samo ajvar od zelenih paprika.

250gr šampinjona
1 crvena paprika
1 luk
80gr pistacija
1 žlica tahinija
malo misoa
sol, papar, đumbir

Luk narezati na polumjesece. Šampinjone očistiti i narezati na listiće. Papriku narezati na štapiće te prerezati na pola. Pistacije očistiti te ostaviti sa strane. Popržiti luk i papriku na malo ulja jedno 10 minuta zajedno sa tahinijem i misom, da paprika pusti sok, te dodati narezane šampinjone i malo podliti vodom. Pirjati još 10ak minuta, te dodati pistacije i pirjati još 5 minuta. Poslužiti sa krekerima od riže (tzv stiroporom).

Nema komentara: