nedjelja, 10. veljače 2013.

Pita sa jabukama i bananama

Stalno gledam statistiku bloga. Koliko vidim najpopularnija jela su zapravo kolači. Pa evo još jednog recepta kojeg sam napravila po svojemu. Tražila sam na internetu sličan al na engleskom su banana apple zapravo vrsta jabuka a naši samo bacaju recepte sa jajima i jabukama. Ovaj recept je pogodan za dijabetičare i ljude koji su na dijeti jer je većinom bez dodanog šećera i sa vrlo malo masti.

TIJESTO:
400 gr brašna od pira
1 žličica soli
2 žlice šećera
100 ml suncokretovog ulja ohlađenog
do pola šalice ledene vode (prema potrebi)

PUNJENJE
4 jabuke srednje veličine
2 prastare banane
začini: 1 žličica cimeta, malo muškatnog praščića

Sastojke za tijesto izmiješati sa žlicom dok se ne pretvore u žilavo tijesto te ostaviti u frižideru da se hladi barem pola sata. Jabuke oguliti i naribati te dinstati na malo ulja na tavi. Banane izgnječiti te izmiješati sa jabukama i ostaviti da se smjesa ohladi. Tijesto izvaditi iz frižidera, podijeliti na dva dijela te svaki oblikovati prema pekaču na masnom papiru. Jedan dio ostaviti u pekaču, dodati punjenje te prekriti sa drugim dijelom tijesta te ispikati sa vilicom. Peći sat i pol na 180°C.

Ok, možda u receptu nije trebalo smanjiti ulje, tijesto se zapeklo skoro kao chapati. Kao dijetalni kolač je vrlo ukusan s obzirom da nema dodatnog šećera, samo da je tijesto više prhko....

Nema komentara: