srijeda, 23. siječnja 2013.

Prženi bambusovi izdanci

Ma te bambusove izdanke imam već skoro pa 100 godina. I još traju. I trebali su trajati do kraja ove godine. Ko zna kakva je to kemija unutra. Inače su pakirani u staklenku a recept objavljujem u duhu predstojećeg azijskog tjedna u Lidlu i kao upozorenje - to ne kupiti. Nije da su skupi al rezultat je krajnje razočaravajući.

žličica misoa ili tamarija (umaka od soje)
1 staklenka bambusovih izdanaka

Bambusove izdanke ocijediti te kratko prokuhati u vrućoj vodi da izgube onaj miris po boksu za cipele. Ocijediti. Na malo ulja otopiti žličicu misoa ili dodati tamari te na to dodati bambusove izdanke. Pržiti oko 10 minuta. Trebali su postati hrskavi al nisu. Meni se više nije dalo čekati. Ono što je na slici je cijela staklenka. Recept bi se zapravo tebao zvati redukcija bambusovih izdanaka jer se reduciraju na trećinu svoje mase. Okusom podsjećaju na gljive. Nije ništa posebno i nemože biti samostalno jelo, već kao dodatak uz neki prilog. Tko nije probao, ništa nije propustio.

Nema komentara: