utorak, 30. listopada 2012.

Zobena pizza sa ananasom

Opet jedan eksperimentalni recept. Kaj mogu, bio je vikend isprobavanja slatko-slanih okusa u jednome.

TIJESTO:
1 šalica zobenog brašna
1 šalica brašna od pira
prašak za pecivo
mineralna voda
sol, ružmarin

NADJEV
domaći kečap
sojina šunka
narezane svježe gljive
sušena rajčica
1 luk

DODACI
2 šnite svježeg ananasa
1 luk


Sojinu šunku namočiti u malo slane vode te ocijediti. Na narezanom luku, prodinsati sojinu šunku i gljive. Napraviti domaći kečap, te izmiješati sa gljivama i sojinom šunkom. Napraviti tijesto. Sušenu rajčicu politi vrućom vodom te ostaviti pola sata da se namače. Narezati na trakice te izmiješati sa nadjevom. Odrezati 2 šnice ananasa te narezati na kockice. Luk narezati na polumjesece. Na tijesto rasporediti nadjev te ukrasiti lukom i ananasom. Peći 20 minuta na 250°C. rezultat je ponešto razočaravajući. Sve zajedno nije toliko fino ni egzotično koliko si to čovjek misli. Pečeni ananas je klasično fini i sočan ali se nikako ne uklapa u pizzu. Pizza sa sojinom šunkom ukomponiranom u kečap (da se ne presuši kod pečenja) je isto fina i sočna i sve, al zajedno ovo nikako neide. Ananas mislim. Skidala sam ga dole pa posebno jela. Kaj ćeš.

Nema komentara: