utorak, 30. listopada 2012.

Rižoto sa batatom i sojom

original

4 sojina medaljona
omanji batat - naribati
smeđa riža
žlica nasjeckanog peršina
sok jedne naranče
kajenski papar
1 žlica maslinovog ulja
1 žlica sirupa od agave

Skuhati smeđu rižu. Batat naribati, te jednu šnjitu narezati na trakice. Sojine medaljone namočiti u vrućoj slanoj vodi 15 minuta te ocijediti i narezati na kockice. Složiti saft od maslinovog ulja, soka naranče i sirupa od agave. Namočiti soju unutra te popržiti na tavi. Dodati naribani i narezani batat i rižu, te podliti vodom i prokuhati jedno 15 minuta. Pred kraj dodati nasjeckani peršin. Rezultat je jako zasitan i vrlo sladak, ali je peršin zvijezda recepta koji nekako uklanja suvišnu slatkoću pa je zapravo vrlo fino. Neobično al fino.

Nema komentara: