nedjelja, 7. listopada 2012.

Ghorayebah


Derite se to naglas he he. Riječ je o libanonskim/egipatskih/arapskim/afričkim kolačićima sa bademom. (sto izvora svi tvrde da je njihovo, znači bliskoistočni recept) Konačni rezultat nije loš, brzinski čajni kolačići za namakanje tijekom lijenih popodneva. Jedino se nesmiju previše peći da se ne posuše dok se ohlade.

3 1/2 šalice brašna (od pira)
3 šalice šećera u prahu
1 šalica ulja od koštica grožđa (maslaca)
40 komada cijelih badema
2 žličice arome badema
biljno mlijeko (bademovo) po potrebi

Sve izmiješati u čvrsto tijesto, ako je presuho, dodavati mlijeka. Ostaviti u frižideru oko pola sata. Nakon toga napraviti kuglice, staviti badem u sredinu, široko ih rasporediti i peći do 15 minuta na 220°C, dok lagano ne porumeni po rubovima. Meni su se kuglice slijepile i dobila sam 44 komada. Badem se na vrhu lijepo ispekao i daje baš poseban tek kolačićima.

Nema komentara: