Ananas na roštilju mi je postala omiljena poslastica, bolja od čokolade, samo što nikako nemogu smazati cijeli anans sama. Količina je više za dvoje ljudi, odnosno za goste da probaju. I svaki put tražim recept za taj ananas, vrijeme je da ga zapišem.
1 svježi ananas
saft:
3 žliceagavinog sirupa
sok pola limuna
svježi crni biber
Ananas narezati na način da se prvo odrežu krajevi a zatim se ananas raspolovi po dužini. Tada se svaka polovica nareže na šnite, kao jabuka (od jedne polovice ispadne oko 6 redova). Svaka šnita se prepolovi, te se odreže kora da se dobiju pravilni trokuti. Ti trokuti se nasaftaju u saftu te se prže na roštilju dok ne poprime blago smećkastu boju. Poslužuje se odmah.
1 svježi ananas
saft:
3 žliceagavinog sirupa
sok pola limuna
svježi crni biber
Ananas narezati na način da se prvo odrežu krajevi a zatim se ananas raspolovi po dužini. Tada se svaka polovica nareže na šnite, kao jabuka (od jedne polovice ispadne oko 6 redova). Svaka šnita se prepolovi, te se odreže kora da se dobiju pravilni trokuti. Ti trokuti se nasaftaju u saftu te se prže na roštilju dok ne poprime blago smećkastu boju. Poslužuje se odmah.
Nema komentara:
Objavi komentar