subota, 1. rujna 2012.

Pohani celer

Pohani celer me dosta dugo proganjao no nikako da dođe na red i jedva je stigao a u međuvremenu je taj isti celer stajao u  frigosu barem 2 tjedna. I malkice ožilavio. Bar nije istrunuo. Dakle došao je red na njega  nakon recepta neznam kaj se čekalo. Možda da se nabavi sojin jogurt jer bez jogurta to neide. Ovo je još jedan gurmanski užitak.

POHANI CELER:
2 celera
smjesa za pohanje bez jaja
sojin jogurt
kopar, sol, ružmarin
malo limunovog soka
 
Celeru odsjeći koru (jer se to stvarno neda "guliti" ) i tako oguljenog ga skuhati u slanoj vodi kojoj je dodano nešto limunovog soka. Moji su se kuhali 15 minuta al nisu dovoljno. Trebalo bi duže kuhati. Kad je kuhan, ocijediti i narezati na tanke šnite te ostaviti na papiru da se osuši. Pripremiti smjesu za pohanje. Zagrijati ulje i pržiti s obje strane te poslužiti uz umak od jogurta

Umak od jogurta
malo sojinog jogurta izmiješati sa koprom te poslužiti u malenim čašicama. Namakati pohani celer u umak i uživati.



Nema komentara: