nedjelja, 16. rujna 2012.

Lazanje sa grah salatom i patliđanima

Jesensko pospremanje frižidera br. 2.Iako je nedjelja i trebala je biti soja ili roštilj, lazanje su sasvim dostojna zamjena za bilo koje od toga.

ostaci zobenog vrhnja
ostaci passate
koncentrat rajčice
konzerva crvenog graha
omanji luk
4 šnite dimljenog tofua
ostaci tikvica iz ulja
patliđani u ulju
Barilla lazanje sa špinatom bez jaja 12 komada
ostaci gljiva iz konzerve
origano, papar, sol, kurkuma

Lazanje namočiti u toploj vodi. Nije potrebno, no bolje je, jer se inače gornji sloj može tako zasušiti u pećnici da je nejestiv. Grah ocijediti i posoliti. Narezati luk na najsitnije moguće i izmiješati sa grahom. U jednu zdjelicu staviti passatu te malo origana, crnog papra i soli. U drugu zdjelicu staviti zobeno vrhnje, dodati žlicu suncokretovog ulja i kurkumu te izmiješati. Tofu izrezati na kockice. Lazanje poslagati na dno te namazati bijelim umakom, pa staviti većinu nadjeva i zaliti crvenim umakom., staviti jedan red lazanja, namazati bijelim umakom, staviti hrpice streichcreme, staviti još jedan red lazanja, opet bijeli umak, preostali nadjev, i završni sloj lazanja, namazati crvenim umakom i još malo premazati sa uljem da se ne presuše u pećnici te peći 20 minuta na 180°C.

Nema komentara: