nedjelja, 2. rujna 2012.

Grill-burger i tortilja

Što je taj aparat za vafle bio dobra investicija. Prvo sam mislila pa kaj će mi to, vafli se rade pretežno od jaja. Sad bez jaja radim sve: pecivo za burgere, palačinke...kaj god hoću, slatko ili slano. Danas je nedjelja, dakle dan za roštlj. Danas sam samo roštiljala soju u marinadi, al da bude drukčije napravila sam cijeli burger od nje. I još i tortilju i to od pirovog brašna (dakle može se i bez kukuruza. Recepti u prilogu.

Grill soja u marinadi:
Marinada:
2 žlice soka od limuna
2 žlice malsinovog ulja
sol, papar, češnjak (u prahu), ružmarin

Sve izmiješati. Sojine medaljone prokuhati u slanoj vodi i dobro iscijediti te namočiti kratko sa obje strane u marinadu (soja odlično upija - kao spužva) te pržiti 20-30 minuta na roštilju dok ne dobije lijepu boju.

Pecivo za burger/tortilju

2 žlice brašna od pira
1 žlica raženog brašna
1 žlica kokosovog brašna (za gipkost)
malo soli
mineralna voda

Sve izmiješati i podijeliti na obje ploče te peći 7 minuta. Dok je još toplo podijeliti na dva dijela (ako se samo ne strga u aparatu) = za pecivo. Za tortilju samo presavinuti

Grill vege burger
soja sa roštilja
pecivo sa aparata za vafle
domaći kečap
grilane tikvice (ili drugo povrće po želji)

Namazati kruh sa domaćim kečapom, staviti povrće, staviti soju, preklopiti i uživati.

Nema komentara: