subota, 1. rujna 2012.

Bakin krumpir

Legendarni. Krumpir iz tave koji ima okus kao da je iz pećnice. Samo je baka znala tajnu kako napraviti taj krumpir i dugo nitko nije prokljuvio u čemu je tajna. A tajna je bila u kvalitetnoj tavi. Naime tava mora biti teška, gusana ili wok tava. Niti jedna druga neće proizvesti takav učinak. Uzalud vam sve drugo.

*krumpir
*sol
*ulje za prženje

Krumpir se oguli i nareže na kockice te se stavi na krpu ili papir za upijanje da se malo prosuši. U wok ili tavu se stavi oko 1 cm ulja. Više nego obično ali manje nego za prženje u dubokom ulju. Na vruće ulje se stavi krumpir i miješa se konstantno, dok ne počne smeđiti po rubovima (oko 15-20 minuta). Neprestano treba miješati i peći na visokoj temperaturi. Kad postigne smeđkaste rubove, može se smanjiti temperatura i ostaviti da se prži, te povremeno promiješati dok ne postane crvenkasti.

Nema komentara: